ОУ „Иван С. Тургенев“ празнува патронен празник

Днес, 9 ноември, ОУ „И.С.Тургенев“-гр. Разград чества своя патронен празник – 202 години от рождението на великия руски писател и 33 години, от както училището носи неговото име.

Училище, съчетало в себе си традиции, иновации и многобройни успехи.

YouTube

Има нещо величествено и сакрално в благородното дело да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух. Всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да го предадеш на поколенията, да го развиват и пазят, да продължат делото. Такова благородно дело е училището, което обединява през годините хиляди хора – учители, ученици, техните родители, служители, общественици. Обединява ги с онова нещо- позитивно и съзидателно, което е невидимо за очите и се пази и носи само в сърцето.

Началото – септември 1987 година. Група млади учители-ентусиасти, посветили младостта си, дарили топлината на любвеобилните си учителски сърца, за които учителската професия е съдба и мисия. Най-младото училище на територията на Община Разград, но оставило след себе си вече трайни следи.

Учителите – неуморно вперени и устремени към всеки резултат, към успеха на всяко дете, към откриване на скрития му потенциал, към таланта му.

Едно стръкче цвете, подадено от детските ръце, една научена нова песен, хубаво предаден урок – все празници, празници, празници.

А училището – то се движи с хармоничната динамика на времето. Запазило е детските жадни очи, смеха, радостта, защото те са вечни. Но същите те, го превръщат всеки миг в лаборатория, преизпълнена с усмивки и вдъхновение да се претвори света.

В днешният ден е важно вдъхновението, новаторския устрем, самочувствието, радостта, че всички от колектива са част от тържеството и успехите на малките ни ученици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе