Приет е Национален план за България за справяне с пандемията от COVID-19 (ВИДЕО)

Снимка: ВМА

Приет е Национален план за България за спряване с епидемията от COVID-19. Днес той ще се обсъжда и на заседанието на Министерски съвет. Това информираха здравният министър Костадин Ангелов и председателите на НОЩ на брифинг тази сутрин.

YouTube

Брифинг на Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски и изпълнителният директор на „Пирогов“ Асен Балтов в Министерския съвет.

Posted by Новини Разград – Razgrad News on Tuesday, December 1, 2020

Основните цели са ограничаване на заболеваемостта и намаляване на смъртността, осигуряване на лечение на заболелите, даване на информация на обществото.

Създаден е и координационен съвет за изпълнение на ваксините. Главен координатор на този съвет ще бъде проф. д-р Красимир Гигов, който е главен координатор на експертния съвет по медицина при бедствени ситуации.

При изготвяне на Националния план са използвани ръководства и насоки на СЗО и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, съществуващи научни познания в областта и натрупан практически опит в страната за справяне с предходни епидемии и пандемии.

Ангел Кунчев информира, че имунизацията ще стартира в началото на следващата година. Ваксините ще са доброволни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе