Заместник-областният управител участва в заседание свързано с механизма за задържане на учениците в образователната система

Заместник-областният управител Евгени Драганов участва в онлайн заседание на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. В работата на форума се включиха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието Красимир Вълчев и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

На заседанието бе отчетено, че Механизма функционира добре. Благодарение на него в българската образователна система са били обхванати допълнително 50 000 деца. Според данни от декември миналата година в училище вече са 93 на 100 от подлежащите на обучение подрастващи в страната. Участниците отчетоха, че през последната година, заради пандемията и противоепидемичните мерки, е имало известни затруднения. Въпреки това включените в Механизма институции са продължили да работят.

Участниците в заседанието решиха, че работата за обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст трябва да продължи и занапред. Министърът на образованието Красимир Вълчев отправи специални благодарности на областните управители, кметовете на общини и началниците на РУО за подкрепата и активността.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе