Балони, стикери, плакати и игри в ОУ „Никола Икономов“ за деня срещу насилието

Подредени във форма на сърце и с цветни балони децата от 1. а клас в ОУ „Никола Икономов“ отбелязаха Деня на розовата фланелка. Атракцията бе съпътствана с  щафетни игри за екипност, както и с народни хора. Поздрав към училището с балони отправиха и децата от 2. б.

YouTube

С плакати, които пропагандират толерантност и разбирателство, седмокласниците  изразиха позицията си по повод Деня за борба с тормоза в училище. Разработките на най-големите ученици в училището, изготвени в последните дни на присъствено им обучение, призовават за диалогичност и взаимодействие, като осъждат насилието сред подрастващите.

В Деня на розовата фланелка децата от 4. а клас пък се облякоха в розово или се закичиха с розов аксесоар. За да бъдат посланици на доброто, те подариха малки стикери на учениците от 5. а клас, които те да залепят на дрехите си. В знак на благодарност за жеста петокласниците почерпиха с бонбони по-малките си приятели.  

На розовия акцент днес заложиха и учениците от 3. б, а децата от 2. в посветиха част от следобедните си занятия на примери за доброто и разпознаването на тормоза.

Всички възпитаници на „Никола Икономов“ се обединиха около каузата за ненасилие в училище, разменяйки си розови послания, добри думи и усмихнати емотикони през целия ден. Чертаха стъпките към приятелството, рисуваха ръчички и писаха красиви послания.    

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме Международния ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 година в Канада, а в България се отбелязва от 2012-та. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе