Наградиха млади творци от клуб „Слово“ към ЦПЛР-ЦУТНТ в Разград

За пореден път деца, творци  от Разград, се изявиха на национално ниво. Причина техните имена да получат известност  бе обявеният в началото на годината литературен конкурс „Зимно вълшебство“ от Образователен център Зита – София. Самият център е известен с  високите изисквания  и постижения в  извънучилищната подготовка на деца и ученици в столицата. Нещо, което не смути младите творци от клуб „Слово“ към ЦПЛР-ЦУТНТ в Разград и те, съгласно условието на конкурса, участваха със свои разкази и приказки на зимна тематика.

YouTube

В конкурса, според данни на самите организатори,  над 500 деца от цялата страна са изпратили свои творби. Участието бе анонимно, като имената на авторите бяха изпращани отделно в плик или по имейл. Класирането, по обявения предварително регламент, бе разделено в две възрастови групи, съответно от 7 до 11 и от 12 до 16 години.  Двете първи места във втора възрастова група са спечелени от нашите участници Божидара Пламенова Пеева, ученичка от 6 клас и Даниел Пламенов Петров – 8 клас. Третото място в първа възрастова група е на четвъртокласничката Елица Хранимирова Христова.

Поради епидемологичната обстановка в страната, наградите на отличените от Разград деца – грамоти и предметни награди – ще бъдат изпратени в ЦПЛР-ЦУТНТ, където по подобаващ начин ще им бъдат връчени лично.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе