Пожарникари и доброволци „отводняваха“ читалището в Кубрат (ВИДЕО)

Снимка: Община Кубрат

Учение за ограничаване на последствията от наводнение се проведе днес в град Кубрат – съобщават от общинската информационна служба.

YouTube

Участие в акцията взеха екипите на пожарната в Кубрат и доброволците към Община Кубрат, които предотвратиха мащабно наводнение в приземно помещение на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“ в лудогорския град. За радост на всички това бе само сценарии на учение по предотвратяване на бедствия и аварии. Сред присъстващите на учебната акция бяха началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кубрат Ивайло Иванов, както и ръководителя на Общинската спасителна команда Цветелин Цанев.

Учение по ограничаване на последствията от наводнение в град Кубрат

Учение по ограничаване на последствията от наводнение в град Кубрат.

Posted by Община Кубрат on Thursday, March 18, 2021

Екипите успешно разгърнаха отводняваща техника и чрез мотопомпа бе отводнено котелното помещение. Доброволното формирование от своя страна издигнаха пясъчна дига в района на компрометирания участък и взе ключово участие по отводняването на залятото помещение. За целите на занятието участва и специализиран автомобил със звукова и светлинна сигнализация. За целите на учението за кратко бе отцепено и част от уличното платно на ул. „Цар Симеон“ в общинския център.

Снимка: Община Кубрат

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе