ДГ “Приказка“ отново ще работи за децата на медиците от МБАЛ “Св. Иван Рилски“

Община Разград отново откликна на молба на лекари от МБАЛ“Св. Иван Рилски“-Разград и създаде организация за продължаване на работата на ДГ“Приказка“ за децата на медицинския персонал в лечебното заведение.

Припомняме, че със Заповед на Министъра на здравеопазването на територията на цялата страна се въвеждат противоепидемични мерки от 22 март, сред които и преустановяване посещението на детски градини. Това поставя в неблагоприятно положение лекари, медицински сестри и санитари, които е необходимо да са на работа при усложнената епидемиологична обстановка, а с няма кой да се грижи за децата малките им деца.

В МБАЛ“Св. Иван Рилски“ това се отнася за 15 деца на възраст от 1,4 години до 6 години. След създадената организация те ще имат възможност да посещават ДГ“Приказка“ от понеделник, 22 март, до приключване на периода на ограничителните мерки.

Припомняме, че по време на предходни ограничителни мерки през декември 2020 г. местната управа отново осигури възможност децата на медиците да посещават същата детска градина, докато родителите им лекуваха болни от COVID-19 в разградската болница.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе