Посланиците на Добротата и Гората с подаръци за Деня на щастието от МКБППМН-Кубрат и Изпълнителна Агенция по горите

МКБППМН-Кубрат избра един от най-позитивните дни от календара – 20 март – Денят на щастието, за да благодари на всички деца-доброволци, които от началото на годината с подкрепата на техните учители и родители участват в реализирането на инициативите на комисията – а това са малките художници, които спретнаха ръкави, за да превърнат черно-белите илюстрации на картинната книга „Приказка за Добротата“ в цветни. Най-малките сред тях са Мелис Ахмед и Елчин Рухиева, които са само на 3 годинки.

YouTube

Декоративно сърце избра местната комисия, за учениците от Езиковата школа в Кубрат, учениците от начален етап на кубратското средно училище,  учениците от Беловец, Сеслав и Юпер, които писаха на тема добротата, изработиха плакати с позитивни послания за по-добър и по-спокоен свят. Сърцето е най-разпознаем символ за съпричастност, доброта, състрадателност, милосърдие, благодарност и др.

За втора поредна година емпатистите към местната комисия станаха партньори на Изпълнителна Агенция по горите към МЗХ- София. Образователни книжки за малчуганите, които в предстоящите празници, посветени на седмицата на гората, ще гостуват с изложба в МКБППМН-Кубрат, изпратиха от Агенцията. В тях на достъпен език и с богата илюстрация се разказва за всички дейности, за които се грижат горските служители и работници. Първата изложба е посветена на деня на щастието и първа пролет. В нея участват деца от 3 до 10-годишна възраст. Предстои с плакат да участват ученици от Кубрат, Беловец, Юпер и Сеслав. Първият плакат „Посланици на гората, защо не?!“, вече е в класните стаи на класовете-партньори.

С Агенцията МКБППМН-Кубрат  си партнира от миналата година, а сходните идеи и разбирания относно екологичното възпитание и възможностите на горската педагогика станаха повод за последвалото сътрудничество.    

Поради усложнената обстановка в страната, събитието по връчването на символичните подаръци ще се осъществи на по-късен етап.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе