108 състезатели участваха във Великденския крос

Заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров връчиха част от наградите в осмото издание на Великденския крос, който се организира от клуба за приключенски спортове „Зелена стъпка” с подкрепата на Община Разград, Инокс ООД, ПФК Лудогорец, Leya, МАТ ООД, солети Хрус-хрус, магазини Яко.

YouTube

В надпреварата по улиците и Градския парк на Разград участваха 108 състезатели. 58 от тях преминаха по индивидуалния петкилометров маршрут, а останалите участваха в щафета 5 по 1 км.

Дамбраускас и компания завършиха трети на разградския маратон

При дамите първа финишира 26-годишната Вероника Вълканова от Разград, втора – 20-годишната Николина Панчева от „Евър”-Варна, а трета – 13-годишната Христина Тодорова от „Черно море Атлетик”-Варна. Медалите, грамотите и предметните награди победителките получиха от треньора на ПФК”Лудогорец” Валдас Дамбраускас.

Най-бърз при мъжете бе 25-годишният Стефан Иванов – „Отбор-ЪТ”-Варна, втори финишира 14-годишният Руслан Янев от „Черно море Атлетик”-Варна, а трети – Румен Стаматов. Призовете връчи помощник-треньорът на „Лудогорец” Станислав Генчев.

Дамбраускас и Генчев не само връчиха, но и получиха награда. Те участваха в щафетното бягане с отбор „Лудогорец” заедно с другите помощник-треньори Франк Леко и Здравко Здравков, както и съпругата на вратаря Пламен Илиев – Анна Илиева.

Футболната щафета се класира на трето място и получи наградата си от заместник-кмета Добрин Добрев. Призът на щафетния отбор на второ място – „Евроинс” – връчи главен експерт „Спорт” в Община Разград Валери Бойчев, а победителите от „СКЛА”Лудогорец” получиха купата си от заместник-кмета Мирослав Грънчаров.

Заместник-кметът Добрин Добрев връчи наградата и на най-атрактивния отбор, участвал в щафетата – „Шампиони 10 А отбор”, в който за пръв път в състезанието имаше участник с инвалидна количка.

Заместник-кметът Добрин Добрев изтегли името на победителя в томболата за участници във Великденския крос и връчи наградата – футболна топка с автографи на футболистите на „Лудогорец” – на треньора в баскетболен клуб „Вълци-Разград” и учител в ППМГ”Акад. Н.Обрешков” Стоян Петров.

Призове организаторите бяха предвидили и за най-младият участник – 5-годишния Леон Купър, както и за най-възрастният – 65-годишния общински съветник и директор на ПГПЧЕ”Екзарх Йосиф” Пейчо Георгиев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе