Отиде си лъвът Терез

Само десет месеца след сбогуването с лъвчето Масуд, си отиде брат му Терез.

Братята лъвове бяха приети във FELIDA през февруари 2018 г. Тогава те бяха само на пет месеца и тежаха едва по 20 килограма. Толкова млади и вече толкова болни, и двамата страдаха от тежки неврологични проблеми.

YouTube

В спасителния център на „Четири лапи“ в Холандия FELIDA Big Cat Sanctuary им осигуриха интензивна специализирана грижа, увеличавайки максимално техните шансовете да оцелеят, да играят и да имат положителни преживявания. И въпреки болестите си, братята се радваха на живота и израснаха щастливи, доволни и красиви лъвове.

Миналото лято медицинското състояние на Масуд прогресира до такава степен, че болката вече не можеше да бъде избегната. Не много по-късно, беше потвърдено, че и Терез, който вече страдаше от същите неврологични проблеми в по-малко напреднал стадий от брат си, има влошаване на бъбречната функция. Бъбречната недостатъчност е често срещана особено при по-възрастните котки, но при по-младите животни, с труден старт в живота, може да се развие и по-рано. Преди няколко седмици тази диагноза „настигна“ и Терез. Това информират от Фондация „Четири лапи“.

Бяха взети всички възможни мерки, но стана ясно, че въпреки тях – Терез отслабва стремително и след задълбочена медицинска консултация, се потвърди, че му липсва енергия да продължи да се бори с отслабващото си тяло и няма шансове да се възстанови.

Когато няма надежда за подобрение, прекратяването на страданието е последната част от грижите, които може да осигурят от фондацията на животните, които спасяват. Това е и най-трудната част от работата им, но е от решаващо значение за осигуряване на хуманно отношение към животните.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе