Двудневен фестивал за 1 юни в Разград

Община Разград и ЦПЛР Център за работа с деца организират празничен детски фестивал „Шарената въртележка“, посветен на Първи юни – Денят на  детето. Фестивалът е двудневен, ще се проведе на 31 май и 1 юни на открито при съобразяване с противоепидемичните мерки, а част от събитията ще се провеждат в шатри.

Заради дъжда Празничният детски фестивал „Шарената въртележка“ се мести под покрив

YouTube

Разнообразните детски игри ще се случват около символа на събитието – пъстроцветна въртележка, която ще бъде инсталирана на площада пред Общинския културен център в Разград. Надуваем батут ще е също сред атракциите на площада. Ползването и на двата атракциона ще е срещу символично заплащане – 1 лев за въртележката и 2 лева за батута.

Лудогорец показва Десетата за празника на детето в Разград

Първото събитие в програмата е конкурс „Моят домашен любимец“. Участниците в него трябва да се запишат предварително в Центъра за работа с деца и на тел. 0898663723 до 12,00 ч. на 31 май. Представянето на домашните любимци започва в 17,00 ч. на 31 май пред Общинския културен център. По същото време отварят и няколко работилнички край фонтана, в шатрите децата ще научат какво е пиксел арт, как да си направят скуиши, ще има кът на традициите. В градинката пред Художествената галерия пък ще има куклен театър с участието на талантите от Театрално-танцова формация „Пулс“ с ръководител Катя Лапатова. Работилничките ще са отворени до 19,00 ч., след което всички участници ще имат възможност за участват в още едно събитие, свързано с танцовите умения под надслов „Танци-манци“.

„Децата и природата“ в местността „Пчелина“ се отлага за 2 юни

Празничният Първи юни започва с дефиле на Градския мажоретен състав при ЦПЛР ЦРД. Началото му е в 16,30 ч., а в 17,00 ч. децата с интереси в изобразителното изкуство ще имат възможност да участват в пленер на тема „Пъстър, шарен, детски свят“. Те ще рисуват на стативи, поставени пред Художествената галерия. За това събитие е необходимо децата да се запишат предварително в Центъра за работа с деца или на тел. 0889358192. Отново ще са отворени работилничките, в тях децата могат сами да си изработят различни сувенири в къта на традициите, ще научат и какво е слайм. Отново ще има и куклен театър. Децата с интереси в областта на музиката ще има открита сцена под надслов „Искам да пея“. Те ще могат да представят свое изпълнение между 17,00 и 18,00 ч., след което е ред на танцьорите – в инициативата „На хорце с „Хорце“ децата ще имат възможност да научат народни танци.

„Децата и природата“ на 1 юни в местността „Пчелина“

Финалното събитие от фестивала е насрочено за 19,00 ч., когато ще се връчат Годишните награди на Центъра за работа с деца.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе