Завърши обучението за противодействие на домашното насилие в Островче

Заместник-областният управител Найден Късов поздрави участниците в обучение по прилагане на Закона за защита от домашното насилие. То се провежда в Островче, по проект на Център за съзидателно правосъдие, с председател Георги Милков. Обучението е част от дейностите, заложени в плана на Областния съвет за противодействие на домашното насилие в област Разград.

YouTube

„Темата ми е близка, защото като заместник-кмет на община Цар Калоян съм бил дългогодишен член на съвета. Тогава са ме търсили много хора с подобни проблеми, а аз съм ги насочвал към институциите и организациите, от които може да получат помощ“, заяви Късов.

Пред участниците директорът на дирекция „АПОФУС“ в Областна администрация Светлин Симеонов обяви, че Областният съвет за противодействие на домашното насилие в област Разград е бил удостоен от Инспектората за публична администрация с второ място в категория „Добри практики със социална насоченост“ за 2020 г.

Обучението в Островче е двудневно и ще завърши в петък. В него участват представители на институции, които имат отношение към прилагането на Закона за защита от домашното насилие – съдии, прокурори, служители на МВР, на „Социално подпомагане“ и учители. Сред лекторите е професор д-р Нели Бояджиева от СУ „Климент Охридски“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе