Мотофрези за всички села в Кубратско

Със собствен финансов ресурс Община Кубрат осигури специализирани мотофрези с ремаркета за всички населени места в общината. Днес кубратският градоначалник Алкин Неби лично връчи работните средства на кметовете по населените места. Това съобщават от Общинската информационна служба в Кубрат.

YouTube

На събитието в общинския център присъстваха председателят на местния парламент Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов, представители от Общинската администрация и кметове на кметства.

Малко преди предаването на работните машини кметът Неби представи техническите характеристики на чисто новите придобивки за общината от модел „Bellini“. Фрезите са трискоростни с фар за нощно осветление и снабдени с роторни косачки с два диска, а размерът на всяко ремарке е 290х130х100 см. Двигателят на машината е бензинов, четиритактов и с мощност от 7.0 к.с. Двигателят до скоростите е с двоен ремък, от скоростите до диференциала – с верига.

„Изключително сме благодарни на кмета Алкин Неби и Община Кубрат за проявеното разбиране и за тази толкова ценна помощ и придобивка, защото наистина много от проблемите по селата, свързани с косене и почистване на тревни площи ще бъдат решени“, коментираха кметовете на селата в община Кубрат.

„Тази инвестиция е за хората и се надяваме, че ще върши чудесна работа на кметовете и работниците. Винаги сме мислели за жителите на общината и винаги сме заставали до тях“, коментираха от ръководството на Община Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе