Инициативата „Коледна топлина“ на кубратските емпатисти внесе настроение в Клиниката по Детска хематология и онкология във Варна

Силен емоционален заряд и удовлетвореност отчете финалът на партньорската инициатива на ученици от кубратското СУ „Христо Ботев“ и МКБППМН-Кубрат. На 17.12 2021 година учениците Нели Йосифовова и Алим Сезгинов (представители на 11. б клас, д-р Надие Карагьозова-секретар на местната комисия, придружени от кмета на Общината Алкин Неби,  бяха приети от проф. Валерия Калева, завеждащ клиника по Детска хематология и онкология към варненската университетска болница „Света Марина“. Повод за визитата, както беше съобщено по-рано – поднасяне на празнични коледни подаръци за малките пациенти от отделението, които ще прекарат празничните дни в болничното заведение. Освен шоколадови изкушения, отделението получи коледна украса и много образователно-възпитателни продукти, с които малките пациенти да направят престоя си там по-забавен и по-приключенски. Двадесетте деца, които ще празнуват на 21 декември, ще получат жеста на емпатистите, сред които има и 20 декоративни дървени сърчица с предизвикателство да ги нарисуват или оцветят, за да им се сбъднат по-бързо мечтите и желанията.

 

YouTube

С много топли думи проф. Калева благодари за милата изненада и благодари на кмета на Кубрат и д-р Карагьозова, че подкрепят децата, които растат отворени  за благородни каузи и не скри изненадата си от това, че е помислено за всичко, от което отделението има нужда. На срещата присъства и психологът на отделението Анна Андонова, която на свой ред увери, че всяка помощ увеличава усмивките и повдига настроението в отделението. Отделението получи още годишен календар за 2022 година с колаж от снимки на деца, станали лица на предишни успешни каузи на комисията.

„Позитивните идеи трябва да се подкрепят и трябва да насърчаваме младите в начинанията им и съм радостен, че кубратските деца в лицето на МКБППМН намират полезно партньорство и пишат добрите новини“, допълни кметът Алкин Неби.

В края на срещата от името на общинското ръководство проф. Калева получи почетния плакет на Общината за усилията и грижите им в нелеката работа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе