Деца от Украйна ще тренират в Лудогорец

Деца от Украйна посетиха базата на Лудогорец и се срещнаха със сънародника им Игор Пластун преди тренировката в сряда сутрин. Близо 20 момчета и момичета заедно с майките и бабите си бяха подслонени в Разград, бягайки от военните действия в Одеса. Украинците са настанени в хотел, като местни бизнесмени им осигуряват всичко необходимо. Днес малчуганите разгледаха с интерес тренировъчния център на десеткратния шампион и получиха подаръци.

YouTube

По-късно присъстваха на тренировката на представителния тим. Лудогорец покани две от момчетата, които тренират в школите на одеските Черноморец и Атлетик, да се включат в заниманията на връстниците си в детско-юношеската академия на „орлите“. Клубът се ангажира да съдейства и на останалите деца да практикуват любимите си спортове в Разград. В града има силни школи по баскетбол, лека атлетика, бокс, колоездене, шах и борба. Лудогорец имаше и друга изненада за децата и техните родители. Клубът покани всички тях на неделния домакински мач с Левски.

Преди няколко дни дамите на Лудогорец от клуб „Ladies of Ludogorets“ стартираха серия от благородни инициативи в помощ на нуждаещите се. Половинките на футболистите купиха стоки от първа необходимост за украински майки и деца, настанени в хотели по родното Черноморие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе