Силно завишени сметки за ток притесняват живущите в жилищен вход в Разград години наред (ВИДЕО РЕПОРТАЖ)

Силно завишени сметки за стълбищно осветление притесниха живущите в ж.к. „Васил Левски“ №7, вход „Б“ в град Разград. За това ни информира Тодор Тодоров, който е бил нает като професионален домоуправител на входа преди две години и половина.

От няколко години насам по време на отоплителния сезон сметките за стълбищното осветление на жилищния блок скачат драстично до 40-50 лв., от колкото е било през летните месеци. Проблемът е бил засечен още при предишния касиер на входа, но така и не е бил установен.

YouTube

Живущите във входа са предприели смяна на стълбищното осветление със сензорно такова, с цел по-ниска енергийна консумация. Това действие също не е довело до разлика в цените по време на отоплителния сезон.

Междувременно в съседите са се появили съмнения за кражба на ток, които така и не са били доказани след проверки на техници от фирмата, поела поддръжката на входа. При огледите фирмата се е натъкнала на интересен казус: при подвързването на електромерите в ел. таблото на входа, електромерът, отчитащ консумацията на абонатната станция, стопанисвана от „Топлофикация – Разград“, е свързан към шината на стълбищното осветление. В следствие на това сметките, които са плащали от „Топлофикация – Разград“, са били отчитани и от електромера на стълбището.

В петък, 25 март, бе пуснат и официален сигнал в енергоразпределителното дружество, опериращо на територията на град Разград. Сигнал бе пуснат и до полицията в града от професионалния домоуправител.

Малко след пристигането на патрулния екип на полицията на адреса, пристигнаха и служители на енергоразпределителното дружество, от които бе потвърдено, че по грешка е бил закачен електромерът на абонатната станция преди този на стълбището.

След консултация с адвокат от името на етажната собственост, представлявана от професионалния домоуправител „Професионален домоуправител Разград“ ЕООД, ще бъде заведено дело за установяване на проблема и компенсация на живущите във входа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе