Започна почистване на дерета в селата Осенец, Благоево и Балкански

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев направи оглед днес на извършените дейности по почистване на деретата в две от трите населени места, където преди седмица стартираха действия по подобряване проводимостта на участъците в регулация.

YouTube

Дейностите се извършват от ЕТ “Калакоч комерс – Живко Желев“ – с. Ковачевец, обл. Търговище след предложение, направено от фирмата. Тя има издадено разрешение за премахване на сливи, диви орехи, върби, саморасла растителност в коритата на реките Селишка и Садинска, документът е издаден на база действащото в тази сфера законодателство. След премахването на дърветата и храстите на населението се дава възможност да прибере отрязаната вършина – установи на място заместник-кметът Добрин Добрев. Транспортирането на останалата дървесина с необходимите за това превозни билети е ангажимент на фирмата.

Срокът, в който трябва да приключи почистването на деретата в трите села, е до края на месец май. В Осенец подобна дейност не е извършвана от десетки години – обясни кметът Даниела Стоянова.

Подобряването на проводимостта на речни корита, преминаващи през населени места, като превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при обилни валежи, е ангажимент на общинското ръководство и се извършва поетапно в населените места – заяви заместник-кметът Добрин Добрев. През предходните две години бяха почистени и продълбочени речните корита в границите на Пороище и Ясеновец.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе