Обучителен семинар в новооткрития STEM център в училището в село Подайва

В последните два дни на месец март в новооткрития STEM център по природни науки в Основно училище „Отец Паисий“ в с. Подайва се проведе обучителен семинар за STEM-концепцията в образованието. Заедно с домакините в семинара за повишаване на своите компетентности участваха и техни колеги от ОУ „Отец Паисий“ в град Разград.

Лектор и водещ на обучението беше проф. д-р Румяна Папанчева, преподавател в Бургаски университет „Проф. Асен Златаров“. Своя опит пред колектива на училището и техните гости от Разград споделиха Мария Тодорова и Тошко Йорданов – преподаватели по информатика в СУ „Васил Левски“ – гр. Русе. Под тяхното ръководство в училището беше представен интегриран урок по математика, информатика и природни науки. В него учениците програмираха дронове, конструираха роботи и изчисляваха фотоволтаични кули на бъдещето.

YouTube

ОУ „Отец Паисий“ в село Подайва е единственото училище в община Исперих с модерен и високотехнологичен STEM център. Той е създаден със средства по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката.

По проекта е извършено цялостно преустройство на кабинета – изградена е архитектурна среда, подходяща за положителна психологическа нагласа на учениците, обзаведен е с мебелировка, която оформя пространства и зони за индивидуална и групова работа, оборудван е с високотехнологични средства.

Фокус на новото модерно оборудвано пространство е обучението по природни науки чрез прилагане на изследователски подходи, предоставяне на възможности за проучване, изследване, придобиване на различни форми на знания и опит. Обучителният процес позволява фокусиране върху практическата, експерименталната и проектна работа, а учебното съдържание се надгражда и обогатява с идеята да се насърчи всеки ученик да открие и изяви собствената си уникалност и да повиши постиженията си в областта на науките и технологиите.

С изграждането на STEM центъра ръководството и колективът на училището за пореден път модернизираха образователната си инфраструктура, разшириха употребата на технологиите в учебния процес и осигуриха възможност за по-добро, по-качествено и по-задълбочено образование на своите ученици.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе