РУ-Разград се включи в кампанията за Дните на Европа

Районно управление – Разград се включи със своя кампания в Дните на Европа в Разград. Инициативата на полицейските служители е под надслов „Движи се безопасно”. Разработеното от тях лого е поставено на светлоотразителни жилетки, които инспектори Детска педагогическа стая и униформени раздадоха на подрастващи, включили се в традиционната колоездачна обиколка на града. Целта на инициативата е да се повиши осведомеността на учениците за тяхната лична и пътна безопасност, за да се предотвратят предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия.

YouTube

Кампанията на РУ-Разград се осъществява на три етапа. Първата част включваше беседи с деца и тийнейджъри, които получиха специално разработени флайери със съвети за пътна безопасност, съобразени с възрастовата им характеристика.

 Във втория етап на най-малките участници в 11-тата поред колоездачна обиколка по обекти, финансирани със средства от европейските фондове, бяха раздадени жилетки с логото „Движи се безопасно”. Всяко дете получи светлоотразителния атрибут пред Археологически музей „Абритус”. Директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков лично подари жилетка на най-малкия участник – 6-годишния Павел от Разград. Новите придобивки ще направят децата по-видими като участници в движението.

В третия етап от кампанията предстои да се акцентира върху управлението на електрически тротинетки и велосипеди, които са актуална проблематика през летните месеци.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе