Община Разград – с два сертификата за благодарност за кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев получи два сертификата за благодарност за участието на местната общност в инициативата за рециклиране на капачки „Аз Вярвам и Помагам“. Те се връчват за персонална ангажираност, социална отговорност и принос за развитието на кампанията за събиране на пластмасови капачки „Аз Вярвам и Помагам“.

Това стана по време на среща с организаторите за Разград Дочка и Свилен Иванови. Те уточниха, че Разград е сред градовете с най-сериозен принос в тазгодишната кампания, от събраните от Североизточна България над 40 тона капачки за рециклиране 3,6 тона са от жителите на Разград. Това е близо два пъти повече, отколкото преди година.

YouTube

Капачките се рециклират, целта на кампанията е с осигурените от това средства да се закупи детска линейка.

Сертификатите, които Кметът Бояджиев получи, са два, тъй като съоръженията, в които разградчани събират капачки, са две – до Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ и на пазара в жк „Орел“.

Г-н Бояджиев поздрави Дочка и Свилен Иванови за активната гражданска позиция и ги увери, че и той е съпричастен към тази кауза и събира капачки, както като гражданин в дома си, така и в сградата на Общинска администрация, където и голяма част от служителите се включват в инициативата.

Сертификат за благодарност от сдружение „Аз вярвам и  помагам“ са получили и Дочка и Свилен Иванови, те са ангажирани с кампанията от 2015 г. Първоначално сами са събирали капачките от различни институции, към момента Община Разград осигурява транспортирането на събраните капачки до Варна, както и при напълване на двете съоръжения складира събраните капачки в общинско помещение до обявяване на кампания. За последната кампания в края на април бяха нужни два камиона за превозването на събраните капачки от Разград до морската ни столица.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе