В ДГ “Приказка“ приключи проектът „Цветна детска градина“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим и експерти от отдел „Образование“ в Община Разград бяха гости на заключителното събитие по проекта „Цветна детска градина“, който ДГ “Приказка“ в Разград реализира по Националната програма „Успяваме заедно“, модул „Иновативна детска градина“.

123 са възпитаниците на ДГ “Приказка“, голяма част от тях отправиха музикални поздрави към гостите на празника в двора на градината. Детската градина е единствената в Разград, в която от 2020 г. с финансова подкрепа от Община Разград бе въведено обучение по метода Монтесори.

YouTube

Директорът на ДГ “Приказка“ Румяна Ненова обясни, че с помощта на родители, педагогически и непедагогически персонал, приятели и съмишленици е изградена територия, където децата да формират знания, екологични убеждения и положително отношение към природната среда чрез обучение, труд, спорт и игра. По проекта „Цветна детска градина“ са отпуснати средства, с които са закупени разнообразни билки и зеленчуци, компостер за органични отпадъци, детска лаборатория, подходящи инструменти и пособия, нужни на децата и материали за облагородяване на вътрешния и външен двор в детската градина.

Насипана е и подравнена пръст в двора на детската градина, засаден е райграс, храсти и цветя. С ентусиазъм и вълнение малките възпитаници на „Приказка” са прекопали обособените градинки, засадили са билки, зеленчуци и цветя, ежеседмично ги поливат и извършват наблюдения върху растителните видове. Съвместно със своите родители децата от групи „Звездици“, „Маргаритка“ и „Веселушко“ са направили къщички за птички. Те са поставени на дърветата във вътрешния и външен двор на детската градина.

Съдействие при оформянето на цветната, билковата и зеленчуковите градини са оказали служители в ОП “Паркстрой“. 

След тържеството заместник-кметът Хабибе Расим и експертите от отдел „Образование“ имаха възможност да разгледат сътвореното от децата по проекта, както и средата, в която те се възпитават.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе