Една година и четири месеца „лишаване от свобода“ за 22-годишен разградчанин, заловен с „чай за пушене“

Окръжен съд – Разград одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура – Разград, адвоката и обвиняемия Виторио Д., с което последният се призна за виновен, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

Страните приеха за безспорно установено, че на 21.02.2022 г. в Разград, без надлежно разрешително държал с цел разпространение суха зелена тревиста маса, представляваща синтетичен канабионид („чай за пушене“), с общо тегло 6,40 гр. на стойност 76,80 лева.

YouTube

22-годишният мъж е от Разград и е осъждан. В съдебната зала заяви, че се признава за виновен, съгласен е с условията на внесеното за одобрение от съда споразумение, подписал го е доброволно и не желае разглеждане на делото по общия ред.

Съдебният състав прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

За извършеното престъпление Виторио Д. прие да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 4 месеца, изпълнението на което ще започне при първоначален общ режим.

Тъй като деянието по настоящото дело е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, съдът приведе в реално изпълнение и наложеното по това осъждане наказание „лишаване от свобода“ в размер на 6 месеца.

Той ще заплати и направените по делото разноски в размер на 300,60 лв. по сметка на ОД МВР-Разград.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе