Премиера на комедията „Учениците – преди и сега“ от младите театрали от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“

Областният управител д-р Деян Димитров посети и проследи с интерес премиерата на комедията „Учениците – преди и сега“, представена от младите театрали от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ в голямата зала на НЧ „Развитие -1869“ /Стария театър/.

YouTube

След представлението актьорите му благодариха за съдействието. „Без Вашата подкрепа това не би било възможно“, заяви от сцената Виктор Маринов, автор на пиесата и режисьор на постановката. Д-р Димитров осигури заплащането на наема за залата, в която бе представена пиесата.

Театралната формация към ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ се нарича „Сцена на бъдещето“ и включва ученици от различни класове, но обединени от любовта към Мелпомена. Ръководител им е преподавателката по български език и литература в гимназията Севдалина Петкова.

На Първия национален многоезичен фестивал „Словото – сила и необятност“, който се проведе от 10 до 13 юни във Велинград, талантите обраха с „Учениците – преди и сега“ наградите във всички категории, с изключение на тази за главна мъжка роля, каквато в пиесата просто липсва.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе