Отборът на РУ-Исперих грабна първо място в празничния турнир по стрелба, посветен на 5 юли

Полицейски служители от ОДМВР-Разград и огнеборци от РДПБЗН-Разград се включиха в турнира по стрелба с боен пистолет, посветен на празника на МВР. На откритото стрелбище на СК „Дръзки“ те премериха сили в динамична стрелба.

YouTube

Според регламента участниците стреляха със служебно зачисленото си оръжие. Те трябваше да се придвижват по „коридори“ и да обстрелват с по два изстрела мишените. Този вид упражнения се доближават до реалните условия, т.е. служителят трябва да стреля бързо и за кратко време, без възможност да се прицелва. За всеки изстрел извън 10-ка и 9-ка в мишената се добавят наказателни секунди. Зачетните изстрели бяха осем.

Първо място в индивидуалното класиране при мъжете зае Николай Николов от РУ-Кубрат, който постигна най-добро време от 17.70 секунди с една наказателна точка. На второ място се класира Окан Османов от РУ-Исперих, а на трето – Станимир Стоянов от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.

При жените първо място завоюва Кристина Коева от РУ-Кубрат. Среброто отиде при Весела Георгиева от РУ-Исперих.

В отборната надпревара призът заслужено грабна тимът на РУ-Исперих, последван от служителите на РУ-Кубрат. Третото място остана за отбора на ОДМВР-Разград.

Наградите – купи, медали и грамоти, връчи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе