Осем години затвор при „строг“ режим е присъдата за сина, умишлено умъртвил баща си в Завет

Петчленен състав на Окръжен съд – Разград призна за виновен 37-годишния А. А, който на 8 декември 2021 г. в дома си в Завет, нанасяйки три удара с нож, умишлено умъртвил 65-годишния си баща. За престъплението съдът му наложи наказание осем години „лишаване от свобода“, което да търпи при първоначален „строг“ режим. Той ще трябва да заплати и направените във фазата на досъдебното производство разноски в размер на 2857, 28 лв.

Според свидетелски показания пострадалият бил конфликтна личност, често злоупотребявал с алкохол, имал грубо и непристойно поведение спрямо близките си хора. Във фаталната вечер и бащата, и синът били подпийнали. По-възрастният мъж отново започнал да обижда по-младия, вербалната агресия прераснала във физическа разпра, като бащата пръв нападнал сина си.

YouTube

37-годишен мъж наръга баща си в дома му в Завет, възрастният човек почина на път за болницата

От събраните в хода на делото доказателства е установено, че от мобилния си телефон, А. на два пъти е подавал сигнал на тел.112. Първият път веднага след като баща му нанесъл прорезна рана на ръката с джобно ножче, а вторият след като подсъдимият намушкал родителя си.

Пристигналите на място полицейски служители установили, че 65-годишният му баща е в безпомощно състояние. Минути по-късно той починал от остра кръвозагуба в повиканата линейка.

Присъдата бе произнесена в деня на разпоредителното заседание, след като защитата на подсъдимия поиска делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.      

„Задържане под стража“ за 37-годишен син, умишлено умъртвил баща си

Съдебният акт подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе