Подобрява се достъпът на населението до имунизации и изследвания за COVID-19

С цел подобряване достъпа на желаещите граждани да се имунизират срещу COVID-19, в област Разград възстановяват дейността си още два специализирани имунизационни кабинета – в лечебните заведения за болнична помощ в гр. Разград и гр. Кубрат. Така имунизационните кабинети на територията на областта стават общо пет и разполагат с всички видове ваксини.

Също така напомняме, че основните лица извършващи имунизации са общо практикуващите лекари.

YouTube

С указания на Министъра на здравеопазването независимо от невъзможността от пълно усвояване на многодозов флакон, желаещи лица да се ваксинират срещу COVID-19 не трябва да бъдат връщани.

Повишаването на имунизационния обхват срещу COVID-19 ще позволи да преминем през предстоящи нови пандемични вълни, без съществен натиск върху здравната система и въвеждане на ограничителни мерки, за пореден път, в опит за контрол на заболяването.

Ваксините, които се прилагат в страната, са в срок на годност съгласно кратките характеристики на лекарствените продукти. Всички ваксини срещу COVID-19 с изтекъл срок на годност се бракуват от регионалните здравни инспекции, по нормативно установения ред.

С цел подобряване на диагностиката на COVID-19  РЗИ – Разград предоставя безплатни бързи антигенни тестове на лечебните заведения в областта – болници, медицински центрове и клинични лаборатории. Изследвания срещу COVID-19 ще се извършват и в РЗИ – Разград. 

Имунизационни кабинети за провеждане на ваксинация срещу COVID-19:

  1. Имунизационен кабинет към РЗИ – Разград с работно време вторник и четвъртък от 13.00 ч. до 15.00 ч., за имунизация на деца и възрастни, след предварително записване на телефон 084611148.
  2. Имунизационен кабинет към „МБАЛ – Исперих“ ЕООД,  с работно време всяка събота от 13.00 ч. до 15.00 ч.
  3. Имунизационен кабинет към „РеСпиро Ултимед Хоспис“ ЕООД, с работно време понеделник, вторник и четвъртък от 13.30 до 15.30 часа.
  4. Имунизационен кабинет към „МБАЛ – Кубрат“ ЕООД,  с работно време всяка сряда от 13.00 ч. до 15.00 ч.
  5. Имунизационен кабинет към МБАЛ – Разград АД,  с работно време всяка сряда от 13.00 ч. до 15.00 ч.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе