Концерт и обучение срещу фалшивите новини включва проект на Спортен клуб по ориентиране „Абритус“-Разград

Концерт, обучение и дискусионен форум включва проектът „Fake&False.net“, който се реализира от Спортен клуб по ориентиране „Абритус“-Разград със съдействието на Община Разград. Проектът е насочен към превенция на разпространението на фалшивите новини и дезинформацията.

Младите хора, които се включат в него, ще могат да участват в четиридневно обучение в хотел „Кованлъка 2“ в местността „Пчелина“ между 30 август и 2 септември. Освен обучителни модули с квалифицирани лектори, то ще включва и двигателни активности – ориентиране, гребане на каяк и табата. Включването на спортните занимания е с цел ангажиране на младите хора в здравословни двигателни активности, промяна на нагласата и насърчаване на целевата група към здравословен начин на живот. Обучението е насочено към младежи на възраст между 20 и 29 години.

YouTube

С вход свободен ще е концертът, с който завършва проектът. Той ще е на 2 септември от 19,00 ч. на Ронда в Градския парк в Разград. В него ще участват четирима любими на младите хора изпълнители: Крисия, Гъмзата, Торино и Пашата.

Проектът се финансира по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта на Министерството на младежта и спорта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе