Близо 1 000 пътни нарушения за седмица в Разградско

951 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 29 август до 4 септември 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 1227 фиша и 97 акта. 11 от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата е санкциониран един велосипедист.

Установени са 84 шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Трима от проверените водачи са били с положителни проби за употреба на наркотици.

YouTube

Прекратени са регистрациите на 11 моторни превозни средства – в седем от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други три – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал и един е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

Продължават ежедневните проверки по пътищата в региона. Успоредно вървят операции по методите на линейния и широкообхватния контрол. Пътните полицаи следят за спазването на правилата за движение и скоростните режими в населените места и извън тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе