Две фокус групи през тази седмица обсъждат Плана за действие за приобщаване на българските граждани от ромски произход

снимка: Papalin4o Photography

Две фокус групи ще се проведат през тази седмица по повод подготвянето на „План за действие на община Разград в изпълнение на стратегия на област Разград за приобщаване на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация (2022-2023)(План за действие)“. Целта на двете дискусии е да се идентифицират проблемите, пред които се изправят представителите на общността.

Поканени да вземат участие и изразят мнение са всички заинтересовани жители на Община Разград.

YouTube

Първата фокус група ще се проведе в село Ясеновец на 2 ноември, сряда,  от 10,00 ч. в кафенето на Гюнай Черкез, което се намира на главния път за Исперих-спирка.

Втората фокус група ще се проведе в Разград на 4 ноември, петък, от 10,00 ч. в  сградата на стола на Средношколско общежитие, І–ви етаж /кафе „Зайо Байо“/ ул. “Н.Й.Вапцаров” №10.

Проучването ще се извърши от СНЦ „Асоциация Интегро“-Разград.

Повече информация заинтересованите да участват във фокус групите могат да получат от Емануил Николов, мл. експерт „Етнически и интеграционни въпроси“ в отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград, тел. 084/618 129 и имейл: [email protected], а с поканата за участие могат да се запознаят от сайта на Община Разград: Община Разград – П О К А Н А за участие във фокус група (razgrad.bg).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе