Ученик от Механото с второ място от състезанието „Code Wars“

Стоимен Стоянов ученик от 10 клас в НПТГ „Шандор Петьофи“, специалност „Приложно програмиране“ успешно премина през първите два квалификационни кръга на състезанието „Code Wars“, организирано от ПГКМКС „Акад. Благовест Сендов“ – град Варна и регионално управление на образованието – град Варна – с подкрепата на ИКТ Клъстер град Варна. Създаденият от него уеб сайт на първия етап и решената задача по програмиране на втория го класираха за финалния кръг на състезанието.

Той се проведе на 26.11.2022г. в ПГКМКС „Акад. Благовест Сендов“- град Варна, където участниците получиха от ИКТ Клъстер Варна предизвикателството да развият и представят своя идея за проект за създаване на споделено пространство. Ученици от Разград, Варна, Кюстендил и Бургас бяха разделени на екипи и с помощта на ментори заедно твориха и представиха своите идеи.

YouTube

По време на състезанието двама учители от НПТГ „Ш. Петьофи“ от направление „Компютърни науки“ се включиха в Master Class за надграждане на уменията в IT сферата с лектори: – инж. Димитър Димитров от Ardes.bg, Петър Павлов и Петър Петров от Adastra Bulgaria и доц.д-р Капка Манасиева от ВСУ „Черноризец Храбър“.

Отборът на Стоимен представи „Sheet IT”- проект за споделено работно пространство, като оценката на журито за идея, екипност, синхронна работа и презентация класира отбора на призовото II място.

Презентираните идеи в проекта „Sheet IT” за архитектура, работни станции, място за отдих и киберсигурност доказват, че въпреки сложната задача, учениците имат интересни идеи и решения за реализиране на такива задачи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе