Задържане под стража на млад мъж, шофирал без книжка и попречил на полицаите да изпълнят задълженията си

Окръжен съд – Разград потвърди определената от Районен съд – Разград мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 26-годишния Д.К. Срещу него се води досъдебно производство по две обвинения за престъпления общ характер. На 6 ноември 2022 г. в Разград обвиняемият управлявал моторно превозно средство в срока за изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС. На същата дата и място Д.К. противозаконно е пречил на орган на властта – мл. инспектори към РУ на МВР да изпълнят задълженията си, като е нарушил разпореждането им да ги придружи до сградата на Районно управление Разград за да му бъде извършена проверка с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Той избягал от местопроизшествието. Открит е във ферма в гр. Сеново и отново при залавянето му е направил опит да избяга.  

Служебният защитник на обвиняемия в своята пледоария поиска от съда изменение на наложената от Районен съд – Разград най-тежка мярка „задържане под стража“ като необосновано тежка. По негово молба в съдебната зала бе разпитан и един свидетел – бившият работодател на подзащитния му.

YouTube

След преценка на събраните до момента писмени и гласни доказателства, въззивният съд сподели основанията на Районен съд – Разград, с които на Д. К. е била определена най-тежката мярка за неотклонение. Според тричленния състав са налице кумулативно изискуемите предпоставки за определяне на първоначалния арест.

На първо място е налице обосновано предположение за съпричастността на обвиняемия към престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. И за двете от тях се предвижда наказание до три години „лишаване от свобода“.

Към момента съществува и реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като не живее на постоянния и настоящ адрес, на които е регистриран.

За съдебната инстанция единствено мярката за неотклонение „Задържане под стража“ се явява съответна на тежестта и естеството на обвиненията, съобразена с личностната характеристика на подсъдимия.

Определението, с което е потвърдена мярката „задържане под стража“ е окончателно и не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе