Заместник-кметът Добрин Добрев и разградските мотористи и тази година минаха по следите на паметта в Деня на Разград

Заместник-кметът Добрин Добрев и мотористите от двата разградски клуба „Лудогорски братя” и „Нощни ездачи” и тази година спазиха вече утвърдената традиция за отдаване на почит в района, където са водени най-ожесточените сражения в Лудогорието преди 145 години. В събитието от Празничния календар на Община Разград за Деня на Разград се включиха и представители на Областния Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Разград.

До паметника край главния път Русе – Варна в района на село Езерче шествието стигна с автомобили, а не с мотори, тъй като времето не е подходящо за управление на мотоциклети. Там ги посрещнаха о.з. полковник Гецо Гецов и кметът на Езерче Хюсеин Хюсеинов. Г-н Гецов припомни основни моменти от историята на военните действия в Разградско, след което с едноминутно мълчание бе почетена паметта на загиналите повече от 200 войници и поднесени венци и цветя пред паметника.

YouTube

Пред паметника за активната му родолюбива дейност Гецо Гецов получи грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе