36 ученици от първи до седми клас участваха в училищния конкурс „Аз рецитирам българска поезия“ на ОУ „Васил Левски“-Разград

Събитието, което започна на 9 февруари, се организира от ОУ „Васил Левски“, общинския комитет „Васил Левски“-Разград, регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, Ротари клуб в града и с подкрепата на община Разград.

На училищния кръг се явиха 36 ученици. Много от тях рецитираха стиховете на Вазов и Ботев, посветени на Апостола. Имаше деца, избрали да се представят на сцената с произведения на Асен Босев, Дамян Дамянов, Петя Йорданова, Младен Исаев, Михаил Лъкатник, Вапцаров, Дебелянов, Петя Дубарова, Елисавета Багряна, Христо Радевски.

YouTube

Журито реши на финала на общинския конкурс да отидат 14 рецитатори, които ще се състезават с връстниците си от другите училища.

От името на ОУ „Васил Левски“ рецитират Мадлен Пламенова от първи „а“ и Емира Камуран от първи „б“ клас. Второкласниците, стигнали до общинския финал, са: Дарин Панайотов, Алпер Текели, Никол Росенова и Марина Дончева от втори „а“ клас и Александър Наглис от втори „г“ клас. Трети клас ще бъде представен от Лара Мехмед Али от трети „б“ клас и Александър Георгиев от трети „в“ клас. Четвъртокласниците, които продължават, са Ния Паскалева и Ада Невзатов от четвърти „а“ клас и Мия Грънчарова от четвърти „б“ клас. Големите ученици от прогимназиален етап ще бъдат представени на общинския рецитал от Тея Георгиева от шести „а“ клас и Никол Сашева от седми „а“ клас.

Благодарности и на Ребека Русева от първи „б“ клас, на Руя Кадовлова от втори „а“ клас, Даная Камбурова и Светломир Димов от втори „б“ клас,Сима Басриева и Йоана Новакова от втори „г“ клас.
Поздравления и за Калоян Димитров и Азара Хамиева от трети „а“ клас, за Момчил Костов, Алина Лютфи, Валерия Великова, Антония Тушева и Изабела Георгиева от трети „б“ клас, за Нанси Антонова, и Азра Невзатова от трети „г“ клас.

Благодарности и за Павла Желязкова от четвърти „а“ клас, Лилия Опрева от четвърти „в“ клас и Бусе Паша, Лусия Колева, Кристиян Христов, Толга Хасанов и Еля Февзи от четвърти „д“ клас.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе