Обучиха служителите от Държавен архив в Разградско за работа с нова е-система

На 14, 15, 20 и 21 юни 2023 г., в сградата на Държавен архив – Разград, бяха проведени обучения на 24 служители от 21 фондообразувателя – териториални поделения на държавната администрация и местната власт в Област Разград за работа със системата за е-архивиране на ценни електронни документи по дейност 4 „Обучение на служители на фондообразуватели на държавните архиви за работа със системата за е-архивиране на ценни електронни документи” по проект „Разработка и внедряване на система за е-архивиране”, договор № BG05SFOP001-1.015-0001-C01/10.02.2021 г. по ОПДУ, приоритетна ос № 1 „Административно обслужване и е-управление“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Представителите на фондообразувателите получиха информация за проекта, основните функции на СЕА и възможността за осигуряване на публичен достъп до съхраняваните в държавните архиви ценни електронни и аудиовизуални документи. Беше припомнено какво представлява комплектуването на документи, какви справочни документи се създават в резултат от него и как те ще станат част от СЕА. Участниците видяха какво представляват импортните файлове за качване на информация в СЕА и метаданните към електронните документи. Научиха как ще става регистрацията, входа и подаването на заявления в системата, като имаха възможност да видят това в тестовата среда.

YouTube

Обученията завършваха с търсене на дигитални обекти в интегрираната в СЕА Информационна система на държавните архиви, дискусии и попълване на анкетни карти.

На 14, 15, 20 и 21 юни 2023 г., в сградата на Държавен архив – Разград, бяха проведени обучения на 24 служители от 21…

Posted by Държавен архив – Разград on Tuesday, June 27, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе