Секретарят на МКБППМН – Кубрат, д-р Надие Карагьозова ще модерира „Лятна Академия 2023-превенцията е сила“ в Ардино

С пет теми, обединени в програмата „Лятна Академия 2023-превенцията е сила“, секретарят на МКБППМН-Кубрат д-р Надие Карагьозова ще вземе участие в тридневната лятна академия, организирана от МКБППМН-Ардино, която ще се състои в периода 10-14 август 2023 година.  В нея ще се обучават доброволците към местната комисия и ще споделят предишен опит. Поканата е отправена от  ардинската комисия, а  дългогодишният й секретар Мехрибан Ардалиева, е сред първите секретари от системата използвали разработки  на д-р Карагьозова в часа на класа, успешно дискутирани в ардинските училища. Сред тях  са темите –  „Бой-ловър“, „Емпатия и толерантност за по-мирен и хармоничен свят“, „ С подход и отношение към различните“,  „Лятото – възможност за професионално,  личностно развитие  и вдъхновение“   и др.  

 Доброволчеството като една от най-хуманните и алтруистични дейности,   допринасяща за позитивна промяна на хората и на обществото като цяло, ще бъде на фокус по време на срещата с учениците-подкрепящи дейността на комисията в Ардино и ще бъде разгледан подробно методът „Връстници обучават връстници“. По време на лекциите ще се говорят  за ползите  от доброволчеството и как да я стимулираме сред учениците.

YouTube

 Припомняме, че в последните години, една от най-успешните дейности на кубратската комисия, намерили заслужено признание и на национално ниво са именно доброволческите инициативи, знакови от които са „ Коледна топлина“, „Един ден без джобни“, „Подари играчка-усмихни дете“ , „От деца за деца“ и др. в които  са включени и деца в конфликт със Закона поставени под надзор на обществен възпитател с цел   успешна и ефективна корекция в поведението и нагласите им.

„Следя с интерес развитието на колежката от Кубрат и съм впечатлена от  таланта й, да разработва теми  свързани с превенцията сред  подрастващите и богатия инструментариум от дейности, които използва за ефективна работа с деца в конфликт със Закона. А както знаем от практиката, споделения опит е най-добрият начин да подобрим и повишим качеството си на  работа“, споделя секретарят на ардинската комисия в писмото си относно предстоящата среща. Ардинският секретар скоро беше и след слушателите на публичната лекция на д-р Карагьозова в Кърджали, организирана по линия на Ротари клуб, която се проведе на 9 юни миналия месец.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе