Закон забранява провеждането на протеста срещу миризмите, предвиждащ затварянето на път Е-70

Извънредна пресконференция бе свикана в Община Разград във връзка с най-актуалната тема за жителите и гостите на Общината, а именно – проблемът с миризмите в града.

YouTube

Както вече информирахме, в петък вечер (25 август) е организиран протест от гражданите, с който ще се затвори републиканския път Русе-Варна за един час.

Разград излиза на нов протест срещу миризмите в петък на главен път Е-70

След законови стъпки по издаване на разрешение от кмета на Разград за провеждането на протеста, собственикът на пътя АПИ, както и местното ОДМВР, категорично се противопоставят на блокирането на главния път Е-70.

Според ЗЗдвП провеждане на демонстрации на автомагристрали, скоростни и автомобилни пътища е забранено, тъй като се нарушава безопасността на движението и събитието може да доведе до пострадали участници в движението и ПТП.

При неспазване, се налага и глоба. На лице е и забрана от Закона за събранията, митингите и манифестациите, с което се забранява провеждането на митинг-протестът, тъй като нарушава безопасността на обществения ред.

В тази връзка, зам-кметът Добрин Добрев предлага протестът да се проведе, но не на пътното платно, а в непосредствена близост до него. Тепърва предстои да се определи точното място, което ще е в близост до бензиностанция Петрол на изхода на града за Варна.

Близо 200 души се събраха на протест пред Община Разград против миризмите, готвят по-голям в петък (СНИМКИ)

Ръководството на Община Разград плътно застава до своите съграждани и тяхното недоволство от наболелия проблем. Община Разград напълно съдейства на компетентните органи за разрешаването на проблема.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе