Областният управител покани спортната делегация, сред която и двукратният световен шампион Лъчезар Вълчев

Областният управител Владимир Димитров днес посрещна в кабинета си цялата спортна делегация от Разград, която вчера се завърна от Световното ученическо първенство по лека атлетика в Рио де Жанейро, Бразилия. На Лъчезар Вълчев – двоен световен шампион в дълъг скок и в троен скок в първенството за ученици до 18 години, Владимир Димитров връчи специалния плакет на Областна администрация за жители на областта с постижения в различни сфери.

Лъчезар е ученик в НПТГ „Шандор Петьофи” и е на 16 години. С него в Бразилия бяха момичетата от СКЛА „Лудогорец“ Каролина Иванчовска, Ашли Йени, Изабел Лазарова, Зерин Нихадова, като всяка от тях е също с престижни 5-то, 7-мо, 8-мо и 9-то места в Гимназиада – ученици до 15 години.

YouTube

Носителят на два златни медала Лъчезар е поканен в Американски колеж, на пълна издръжка, но е отхвърлил поканата, желанието му е да тренира тук в Разград с настоящия си треньор Красен Цонев. Треньорът сподели, че другият разградски спортен феномен Николай Антонов, е коментирал успехите на Лъчезар, и е признал, ученикът е по-талантлив от него. 

За мен е чест да ви посрещна и да чуя повече подробности за успехът ви, както и за проблеми, които срещате, каза Областният управител. Красен Цонев сподели, че най-голям проблем в клуба имат с базата. Тренират разхвърляно на различни места за всяка дисциплина. Лъчезар тренира абсолютно сам в София през целия зимен сезон, тъй като тук няма условия.

Красен Цонев също сподели, че спортният клуб има идея да се изгради лекоатлетическа база в общински парцел над игрището и под тенис-кортовете. Искаме да ни съдействате, това да стане бързо, защото ни е много необходимо, каза той на областния управител. Владимир Димитров обеща да обмисли идеята и последващите стъпки за нейното превръщане в проект и реализация и в кое може да бъде полезен.

Ръководител на спортната делегация Николай Миланов от Регионално управление на образованието благодари за поканата и каза, че разчита на Областният управител да съдейства за намиране на фирми-спонсори, които да осигуряват екипи за младите лекоатлети. Винаги сме разчитали на областните управители за екипите във всички спортове, разчитаме и на вас, каза той. И допълни, че двата златни медала са най-големия ученически успех за леката атлетика не само за Разград, но и за България.

На младежите предстои почивка, утре Лъчезар Вълчев и треньорът му ще бъдат приети от Министъра на спорта, след това започват да се подготвят за лагери, състезания и шампионати.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе