Прегледи за Световния ден на сърцето в Разград

Над 130 души се възползваха от кампанията на Лечебни заведения „Медика“ по повод Световния ден на сърцето 2023 г. в гр. Разград.

YouTube

Освен консултации с кардиолог и измерване на кръвното налягане те получиха ценни съвети за добро сърдечно здраве, част от които са:

  1. Контролирайте вредните навици!
  2. Хранете се балансирано – ограничете консумацията на готварска сол, мазни храни и захари! Наблегнете на пресните плодове и зеленчуци, зърнените храни, рибата и морските дарове.
  3. Бъдете физически активни! Поддържайте нормално телесно тегло чрез повишаване на физическата активност – редовни физически упражнения, които укрепват здравето и повишават самочувствието.
  4. Постарайте се да бъдете по-спокойни. Намаляването на психоемоционалния стрес се постига чрез изграждане на положително отношение към живота, избягване на конфликтите и неприятностите както на работното място, така и в дома, използване на алтернативи за освобождаване на напрежението – спортуване, хоби, музика, почивка сред природата.
  5. Профилактичните прегледи са важни! Препоръчително е мъжете на възраст над 45 години и жените на възраст над 50 години да се консултират с кардиолог поне веднъж годишно, а при завишен рисков профил и по-често.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе