Приключи ремонтът на пречиствателната станция на Разград

Снимка: РИОСВ - Русе

Приключиха ремонтните дейности на съоръженията на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ) на Разград, която са стопанисва от „Водоснабдяване Дунав“ ЕООД. Това установиха при проверка вчера експерти на РИОСВ-Русе. Ремонтните дейности се наложиха след констатирана техническа неизправност при извънредна проверка през септември. В тази връзка, на дружеството вече е съставен акт.

На място е установено, че е подменено греблото на вторичния утаител и е укрепена нарушена стена на открит канал, отвеждащ отпадъчните води към изхода на пречиствателната станция. С приключване на ремонта напълно е  възстановен технологичният процес на пречистване на отпадъчните води. Към настоящия момент тече обновяване на биобасейна с активната утайка, за което се изисква технологично време.

YouTube

При проверката през вчерашния ден е възстановена пломбата на байпасна връзка, която временно е била премахната за целите на ремонта. Целта е да не се допусне отвеждане на непречистени отпадъчни води във водоприемника река Бели Лом.

До няколко дни се очакват  резултатите от контролните проби отпадъчни води, взети от изхода ГПСОВ през октомври.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе