Четвъртокласници и МКБППМН-Кубрат изкачиха стълбицата на толерантността

16 ноември е Международният ден на толерантността. Това стана повод за поредна съвместна инициатива между възпитаниците на Цветомира Стоянова от СУ „Христо Ботев“ и кубратската комисия.

YouTube

На предизвикателството на секретаря на комисията да изработят стълбица на ценностите и добродетелите и  мислено да я изкачват всеки ден, и да развиват толерантността като качество. Учениците се отчетоха с креативни решения и показаха по убедителен начин, че темата им е позната и близка, защото толерантността е качество, което помага да разбираме правилно другия до нас, дори и да мисли различно от нас, улеснява общуването между хората от различен произход, етнос, религиозни различия и др.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност“ си припомниха учениците и за целта изработиха стълбица на толерантността, като я надписаха с най-подходящите думи, защото знаят, че за да има толерантност, от голямо значение е да има знания, примери, свобода на мисълта и др.

Добротворчество, уважение, съпричастност, отзивчивост, приятелство, доброта – около тези думички се обединиха четвъртокласниците и отправиха послание „Когато говорим за толерантност, е добре първо да се замислим за нашата лична толерантност“. 

По време на урока освен разширяване на понятието толерантност, учениците дискутираха и примери от ежедневието, в които се проличава различната проява на толерантността – дете се притичва на помощ на друго дете, когато му е станало лошо, когато чака на опашка с възрастен човек му помага да сложи продуктите в чантата си, поздравява и благодари редовно и др. За прекрасното изпълнение на съвместната проява учениците добавиха още една грамота за отлично представяне в предизвикателствата на местната комисия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе