Наградиха победителите в турнира „Играем честно, общуваме толерантно“

На Международния ден на толерантността 16 ноември Кметът на Община Разград Добрин Добрев връчи наградите на победителите в посветения на този ден Общински турнир по волейбол „Играем честно, общуваме толерантно“.

YouTube

Той поздрави организаторите от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Разград и ЦПЛР УСШ“Руси Бухтев“ за това, че ангажират подрастващите със спорт, който спомага за създаване на умения за толерантно общуване, взаимно уважение и честна игра. Към младите спортисти – от 5 до 7 клас – Кметът Добрин Добрев се обърна с пожелание да бъдат отговорни, толерантни, честни и учтиви с околните, защото лъжата винаги излиза наяве, а доброто се връща. Г-н Добрев апелира още учениците да продължат да се занимават със спорт, тъй като той е полезен за тяхното здраве, а и възпитава у тях много положителни качества.

11 отбора участваха във волейболната надпревара в спортна зала „Лудогорец“ – 7 тима момичета и 4 тима момчета. Всеки от отборите получи раници с логото на турнира, а за класираните на първите три места имаше и купи, грамоти и волейболни топки.

Ето класирането:

Момичета:

  1. ОУ“Васил Левски“
  2. ОУ“Никола Икономов“
  3. ОУ“Ив С.Тургенев“ и ОУ“Отец Паисий“

Момчета:

  1. ОУ“Отец Паисий“
  2. ОУ“Н.Й.Вапцаров“
  3. ОУ“Ив.С.Тургенев“ и ОУ“Н.Икономов“

След официалното награждаване Кметът Добрин Добрев разгледа базата на Ученическа спортна школа и обсъди с директора й Цветан Танев възможности за продължаване на  дейностите по обновяване на спортната инфраструктура, в която се провеждат занятията на младите спортисти от Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе