С урок на тема „Посланията на есенния лист“, ученици от Беловец подкрепиха образователна програма на МКБППМН-Кубрат

С урок-обобщение, учениците от начален етап в ОУ „Васил Левски“-Беловец, изговориха посланията на всички празници, които се честват през месец ноември (1- ви ноември- денят на народните будители, 13 ноември-световният ден на добротата, 16-ноември-денят на толерантността, 17 ноември- денят на четенето .   Урокът е част от съвместните инициативи с МКБППМН-Кубрат и носи тематичното заглавие „Посланията на есенния лист“.

YouTube

Възпитаниците на Мюжгян Халил, Фатме Чакърова и Нели Дякова твориха в продължение на един час, като по този начин създадоха и  интеракция по между си.   Освен с песни и танци, старателно подбрани  за всеки от конкретните празници,  сътрудничеството им роди и дърво с послания. Закичвайки го, малчуганите припомниха и напомниха, че няма нищо по-хубаво от това,  хората да се разбират, уважават, отнасят  се любезно  и внимателно един с друг, използват спокоен и нежен тон, помагат си и сътрудничат, когато е необходимо и др. Верни на стила си да пишат и четат, учениците и този път избраха подходяща задача и сътвориха приказка, която посветиха на толерантността. Всяко дете с произволно избрана буква от азбуката имаше за задача, да назове позитивна дума и да я използва в изречение. 

Ето и част от предложенията им: „Доверието между хората е най-важна“, „Училището е място за знания и приятелства“,Мирът носи щастие за всички хора на Земята“,Доброта краси човека“, е др.

Фатме Чакърова и Мюжган Халил са дългогодишни партньори на кубратската комисия и не  случайно през март тази година, партньорството им стана хубав повод по време на съвместен урок посветен на  деня на поезията,  училището да получи купата „Училище партньор“ –една от най-престижните награди на комисията.

Сътрудничеството им носи ползи и за техните колеги, които все по-често се включват в общите образователно-превантивни идеи на двете институции и с това допринасят за подобряване на съвременната образователната среда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе