20 деца до 3-годишна възраст в Община Разград ще получават безплатно обедно детско меню, приемат се още заявления

От днес 20 деца до 3-годишна възраст от община Разград получават безплатно обедно детско меню. Заявления за включване в проекта Проект BG05SFPR003-1.006 „Детска кухня“, финансиран по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г., обаче все още могат да се подават в Дирекция „Социално подпомагане“ в Разград. След оценка от социалните служби на кандидат-потребителите одобрените кандидати получават обаждане от Община Разград за датата, от която ще получават храната, след което от отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в Община Разград им предоставят купоните за съответния месец. Храната се получава срещу цветните талони от кухнята на Детска ясла „Слънчево детство“-Разград с административен адрес: гр. Разград, ж.к. „Орел“.

YouTube

Общият капацитет по проекта за община Разград е от 200 деца. Сред основните критерии за одобрение е детето да не посещава детска ясла, за да не се получава двойно финансиране. Оценяването на кандидатурите е съобразено и: с това дали детето е сирак или с увреждания, с най-нисък доход на член от семейство и най-ниска възраст на детето – проектът е за деца от 10 месеца до 3 години.

Седмичното меню е предварително обявено, храната е съобразена с възрастта на децата.

Продължителността на проекта е до 30 септември 2025 г., като в този период социалните служби ще извършват проверки относно това дали потребителите продължават да отговарят на условията, ще се приемат и нови заявки.

Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 084/618-218 и отдел „Социални услуги и здравеопазване“ в община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе