Над 100 трактора излязоха на протест край Разград (ВИДЕО)

Разградските земеделци излязоха на протест. На главния път Разград – Русе, в района между разклоните за село Гецово и село Балкански излязоха над 100-ина трактора. Протестът е организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), представляваща и обединяваща огромна част зърнопроизводителите в България.

YouTube

След състоялата се среща на 4 февруари в Министерски съвет между бранша и властта регионалните сдружения от НАЗ единодушно взеха решение, че предложението на държавата е незадоволително и неприемливо. В методиката на подпомагане, която беше представена в МС, липсва компетентна икономическа експертиза, тъй като годишната данъчна декларация за последната година категорично не може да покаже загубите на земеделските производители, които нарастват през последните три години.

НАЗ настоява да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и ясни гаранции за  законодателни промени, поети от лидерите на парламентарните групи, които от своя страна ще гарантират устойчивост на сектора.

След протеста днес и утре ще бъде затворен за движение главен път Разград – Русе в участъка между разклона за село Гецово /посока Варна/ и разклона за село Балкански. Времето за затваряне ще бъде от 10 до 13 часа.

Остават в сила вече обявените обходни маршрути – за тежкотоварния трафик, идващ от Варна, движението се отбива към път II- 49 от разклона за село Стражец. В обратната посока ще се минава през село Балкански. Леките автомобили ще пътуват през село Гецово.

ОДМВР-Разград обръща внимание на водачите да спазват указанията на полицейските служители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе