„Турнири с каузи за малки и големи“ в НПТГ „Шандор Петьофи“

„Турнири с каузи за малки и големи“ е името на проекта, който създаде и започна подготовката по реализацията си ученически екип на Националната гимназия: Георги Богомилов – ІХ клас, Алекс Стефанов – Х клас, Йордан Йорданов, Деница  Димитрова и Бахсер Ангелов от ХІ клас.

„Ползите и необходимостта от благотворителна и доброволческа дейност за обществото ни са неоспорими. Проектът има за цел да насърчи към дарителство повече хора от Разград и региона, за да подпомогнем няколко човека в нужда. Това ще формира у нас важни социални умения, ще ни научи да сме човечни, ще ни научи да помагаме на всички хора, а не само на нашите близки и приятели и в крайна сметка ще бъде една подготовка за реалния живот.“ – споделя екипът на проекта.

YouTube

Всяка година учениците от нашата гимназия организират и реализират свои благотворителни и доброволчески инициативи. Тазгодишната идея е да се проведат осем спортни надпревари в продължение на пет месеца както за учениците от региона, така и за възрастни, в следните спортове: канадска борба, тенис на маса, стрийтбол, дърпане на тракторна гума с въже, футбол на малки вратички, шах, скачане с чувал и волейбол. Сумата, която ще трябва да заплати всеки желаещ, за да се включи в даден спорт, е 10.00 лв.

За всеки предстоящ турнир гимназията ще публикува съобщение за датата и мястото на провеждане, контакти на лицето за приемане на заявки, срокове и кого подкрепя дадената кауза в сайта на училището и фейсбук страница: https://www.facebook.com/ptgrazgrad/?locale=bg_BG.

Целите на проекта са: насърчаване към дарителство и подпомагане на хора в нужда; развиване на важни социални умения като работа в екип, отговорност, умения за решаване на проблеми и конфликти, лидерски и организационни качества, както и развиване на емпатия и съпричастност.

Ние вярваме, че смислените и полезни каузи трябва да се подкрепят с всички сили. С малко подкрепа и собствени усилия хората могат да реализират идеите си и да променят живота и възможностите за себе си, за децата си, за хората около тях. Човек никога не знае какво ще „запали искрата”. Понякога това е точният човек, друг път – правилната кауза, а често и комбинация от двете. Ангажирането с кауза променя ценностите. Ако го правим от сърце, ако наистина вярваме в каузата и искаме да помогнем на тези хора в нужда, ще постигнем това, което желаем.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе