Лятна академия за усмивки и приключения в ОУ „Васил Левски“-Разград

Лятната академия за първокласници в ОУ „Васил Левски“-Разград започна на 24 юни с влакче на приятелството, на което децата се представиха и всяко едно от тях влезе в ролята на машиниста.

При запознаването им с училищната територия най-силно им направи впечатление фактът, че училището е единственото в града с часовникова кула. Познавателната част завърши с флашмоб и много усмивки.

YouTube

Социално-емоционалните умения, които стават все по-важни и критични за развиване, са заложени и в лятната академия. Темата на ден 1 е обичта. Учителите попитаха децата: „Кого обича госпожата най-много?“, а след това поставиха пред всяко кутия с огледало от вътрешната страна на капака. Така учениците научиха един от първите си уроци в класната стая.

Малко по-късно всяко дете получи малко камъче, което изрисува с красиво сърце. Някои от децата си ги прибраха вкъщи, а други решиха да ги използват, като ги поставиха в близост до дърво, обещавайки си да се грижат за него и да го даряват с обич.

В часа по забавна математика бъдещите ученици си изработиха интерактивни гривни, които ще използват за сметало, когато влязат в класните стаи през есента.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе