Oставa в ареста мъж, обвинен за кражба на златни накити за около 8000 лева

Районният съд в Разград уважи искане на Районната прокуратура и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 53-годишен мъж, обвинен за кражба на 90 грама златни накити от лек автомобил на обща стойност около 8000 лева. И.С. остава в ареста след като беше задържан за срок до 72 часа с оглед участието му в съдебното заседание. Обвиняемият е добре известен на органите на реда, многократно е осъждан за различни престъпление – против собствеността, против личността и други.

На 17 юли 2024 година, в района на болницата в Разград, И.С. забелязал млад мъж с автомобил и го помолил за помощ с транспорт. Като разбрал, че селото, в което мъжът живеел, било в маршрута му за придвижване към дома, младият мъж се съгласил да качи непознатия и да го откара.

YouTube

Задържаха 53-годишен от Исперих, откраднал злато за 8 000 лева от чужд автомобил

По време на пътя, 53-годишният обвиняем забелязал, че в джоб на една от задните врати на автомобила има оставени златни накити. Той веднага ги прибрал. Скоро след като стигнал до дома си, потърпевшият от кражбата разбрал за липсата на бижутата. Веднага подал сигнал в полицията, тъй като се касаело за 90 грама златни накити на стойност около 8000 лева.

Незабавните и целенасочени действия на служителите на ОД на МВР – Разград довели до бързото установяване самоличността на непознатия мъж, когото потърпевшия возил. Той бил издирен и задържан, като в него било намерено част от златото. Привлечен е към наказателна отговорност от Районната прокуратура за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 2 от НК.

Мярката за неотклонение, наложена от Разградския районен съд, подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд в града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе