Разкриха импровизирана наркооранжерия за отглеждане на марихуана в лозята край Разград

Снимка: ОДМВР - Разград

До пригодената за отглеждане на канабис оранжерия се стигнало, след като около 7.00 часа на 14 август по околовръстния път в посока жп гара Разград е спрян автомобил „Хюндай СантаФе“. В хода на полицейската проверка 26-годишният водач е тестван за употреба на дрога. Резултатът се оказал положителен на канабис.

Снимка: ОДМВР – Разград

YouTube

Извършени са процесуално-следствени действия – претърсване в имота на лицето. В избеното помещение е открита текстилна правоъгълна палатка с метална конструкция и фолиева изолация, пригодена като наркооранжерия за отглеждане на марихуана. В палатката са установени 7 броя саксии със засадени в тях растения от рода на конопа.

Снимка: ОДМВР – Разград

Намерената палатка е снабдена с необходимото оборудване ( led-лампа, вентилационна система и таймеров механизъм за включване на инсталацията). При отрязване и претегляне на растителната маса в саксиите е установено, че същата е с общо тегло 3.520 кг. При претърсването в същото избено помещение са открити още един брой съцветие от суха зелена тревиста маса, както и малка кутийка със суха зелена тревиста маса с тегло 6 грама. Открити са и 30 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие с различен калибър, които са иззети като веществено доказателство по досъдебното производство.

По случая е образувано досъдебно производство по чл343 Б, ал.3 от НК. След извършване на назначените по досъдебното производство експертизи ще бъдат отделени материали по чл.354А, ал.5 от НК, чл.354В, ал.1 и чл.339, ал.1 от НК. Лицето е задържано в сградата на РУ-Разград.

В хода на работа по образуваното досъдебно производство около 12 часа на 14 август криминалистите влезли в имот във вилна зона „Стражецки лозя“ в близост до град Разград. В селскостопанска пристройка към къщата, обитавана от 42-годишен мъж, е открита суха зелена тревиста маса, окачена да съхне на въже тип простор, която при теглене се установи, че е с тегло 2,73 кг. На втория етаж на имота, обитаван от брата на лицето, са намерени 7 стъклени буркана със суха зелена растителна маса с общо тегло 305 грама, 2 хартиени пакета със суха зелена растителна маса с тегло 500 гр., кашон с 1,515кг. суха растителна маса. В друго помещение са открити 80 гр. суха зелена растителна маса.

При извършения оглед на местност, намираща се на около 560 м югозападно от вилния имот се намериха 6 гнезда с насадени в тях различен брой стръкове марихуана. Намерените конопени растения са с тегло 9,35 кг. При тестване с полеви наркотест всички открити и иззети количества суха растителна маса реагират положително на марихуана.

Снимка: ОДМВР – Разград

Общо иззетото количество наркотични вещества възлиза на 14,5 кг марихуана. Образувано е досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1 от НК. Лицата са задържани. Работата по случая продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе