Ученици от ПГТС „Христо Смирненски“ представят иновации за бъдещото на градовете в България в конкурса „Моят град след 10 години“

Министерството на регионалното развитие и благоустройство с подкрепата на Министерството на образованието и науката организира конкурс за ученици на тема „Моят град след 10 години“. Право на участие имаше всяко училище, което обучава ученици по специалност „Строителство и архитектура“ с изготвяне на макет, проект или компютърна презентация.

Идеята на конкурса е учениците да отразят своето виждане за съвременното и бъдещото развитие на градовете и инфраструктурата в България. Емирджан Окур и Емин Хасан, ученици от 9. а клас на ПГТС „Христо Смирненски“ взеха участие в конкурса с компютърна презентация, с която представиха своя план за реконструкция и облагородяване на част от областния град. Той се проведе на 25.10.2024г.  в Министерството на регионалното развитие и благоустройство по случай Деня на строителя в България – Димитровден.

YouTube

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова и министърът на образованието и науката проф.Галин Цоков връчиха награди  на всичките 46 участници от 18 професионални гимназии, обучаващи бъдещи специалисти в областта на архитектурата и строителството.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе