Стикери, постери, ръчно изработени картички и послания за човечност и уважение оцветиха ОУ „Васил Левски“

В първи “б” научиха значението на думата толерантност. Приказката за цветовете на дъгата им подсказва за различията и богатството на многообразието. Разбраха, че зачитането на всеки идва от сърцето , затова всеки оцвети сърчице за другите и си обещаха да са толерантни един към друг.

В първи “г” клас събраха ръчичките на сърчица и на малки постречета написаха съвети за взаимното уважение между децата.

YouTube

Във втори “а” съставиха 10 правила за толерантност и опънаха в класната стая голям постер с въпроса “Ние сме толерантни, а ти?”.

Във втори “б” си отправиха поздрави с цветни ръчички и направиха постери с вълшебните думички “моля”, “благодаря” и “извинявай”!

Във втори “г” клас преподавателите Валентина Стойчева и Илиян Чолев изнесоха интердисциплинарен урок, в който религиозните добродетели бяха обяснени през призмата на човешкото състрадание, разбиране и толерантност.

В трети “а” изработиха ръчно аксесоари и картички с пожелания за толерантност.

Четвърти “а” изненадаха учители, ученици, служители на училището, като им залепиха стикери “Ние сме толерантни!”. Всяко дете изработи лично послание и се снима с него, а в класната стая сложиха постер “Потърси се в другия!”.

В четвърти “б” изписаха на постера си призив “Уважавай различните, те са хора като теб!”.

В четвърти “в” обявиха на таблото в класната стая “Заедно създаваме свят без омраза!”.

Поздрави за всички деца от първи, втори, трети и четвърти клас, които се включиха в инициативите, посветени на Деня на толерантността!

Благодарим на учителите Силвия Димитрова и Деница Василева, Таня Василева и Присила Димитрова, Невена Трифонова, Валентина Стойчева и Илиян Чолев, Валентина Георгиева и Добромир Бърдаров, Петя Петрова и Маргита Славова, Кремена Данаилова и Виделина Неделчева, Нели Цонева и Даниела Гавазова за това, че помогнаха на учениците си да осмислят и преживеят празника на толерантността.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе